2016. október 25., kedd

Tabulé


Az arab konyha népszerű salátáját, a tabulé-t készítettem legutóbb a Kifőztük magazin szeptemberi, arab ízekkel foglalkozó számába. 
Ez a bulgur alapú, zöldségekkel gazdagított, sok-sok petrezselyemmel és mentával ízesített saláta nagyon jól passzol grillezett, sovány húsokhoz, de akár önmagában is fogyasztható.

Hozzávalók:
10 dkg bulgur
2 dl alaplé vagy víz
30 dkg paradicsom
5 szál újhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
friss mentalevelek
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors

Elkészítés
A bulgurt az enyhén sós, forró vízzel vagy alaplével leöntjük, lefedjük, és 20-30 percen keresztül állni hagyjuk, ezalatt megpuhul.
Az összes zöldséget apróra – lehetőleg egyforma méretűre – daraboljuk, tálba rakjuk. A petrezselyemzöldet és a mentát is felaprítjuk, a zöldségekhez keverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, sóval, borssal, fokhagymával, citromlével ízesítjük, és alaposan összeforgatjuk. A bulgurt is belevegyítjük, majd tálalás előtt kb. 15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése