A málnát pedig, nemcsak a szezon miatt
választottam gyümölcsnek, hanem azért is, mert az átpaszírozott málnához kevert
chia magokkal a málnamagok hatását szerettem volna kelteni.
A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.
A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
(35-40 dkg lekvárhoz)
50 dkg friss vagy fagyasztott málna
5 dkg cukor
3 dkg chia mag
½ tk. rózsavíz
Elkészítés:
A málnát kiolvasztjuk, kimérjük egy serpenyőbe a cukorral
együtt. Alacsony fokozaton kb. 5 perc alatt összetottyantjuk. A tűzről levesszük, és hogy a magoktól
megszabaduljunk, átpaszírozzuk.
Kis fokozaton, további 10-15 percen keresztül forraljuk. A
tűzről levéve belekeverjük a chia magot, amikor már kicsit hűlt, a rózsavizet
is hozzáadjuk.
Még melegen tiszta üvegekbe mérjük, a tetőt rácsavarjuk, és
15 percre fejre állítjuk. Ezután visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése