2012. november 25., vasárnap

Sütőben pirított túrós csusza






















Hozzávalók:
25 dkg nagykocka tészta
25 dkg házi túró
1 nagy pohár tejföl (350 g)
1 dl tej
8 dkg szalonna


Elkészítés:
A vizet felteszem a tésztának forrni, sót is szórok bele, amikor már gyöngyözik, beleszórom a tésztát. 
A szalonnát kis kockára vágom, és egy serpenyőben ropogósra sütöm, kiszedem egy tányérra és félre rakom.
A túrót jól áttöröm, a tejfölt egy kis tejjel (kb. 1 dl) elkeverem, hogy jobban szét lehessen oszlatni a tésztán.
Egy tűzálló üvegtálat a szalonnából kisült zsírral kikenek, és rétegezve belerakom a tésztát, megszórom a túróval és a szalonnadarabokkal, meglocsolom a tejföllel, végül megsózom. Általában három ilyen réteget rendezek az üvegtálba. 
Előmelegített sütőben 190 fokon (gázsütő 3-as fokozat) ropogósra sütöm.

Megjegyzés:
Bográcsban főtt marhapörkölthöz is szoktam köretként tálalni, egyszerűen isteni a kettő együtt! Ilyenkor a szalonna el is hagyható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése