2012. november 4., vasárnap

Gombás csirkemáj fészkek

Hozzávalók:
3 ek. napraforgóolaj
3 vöröshagyma apróra vágva
250 g gomba
3 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemáj
10 dkg zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
1 marék apróra vágott dió
12 db császárszalonna
3 ek. brandy

Elkészítés
A hagymát olajon megpirítom, hozzáadom a felszeletelt gombát, és kb. 10 percig főzöm, amíg a leve elpárolog. 
Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadom, és további 1 percig főzöm, majd a gombás keveréket kiszedem egy tányérba. 
A serpenyőbe még egy kis olajat teszek, a csirkemájat mindkét oldalán 20-20 másodperc alatt megpirítom, majd kiszedem és apróra vágom.
A májat, gombás keveréket, zsemlemorzsát, petrezselymet, a brandy-t és a felaprított diót összekeverem.
Muffin formát a császárszalonnával kibélelem, majd a májas-gombás keveréket ráhalmozom, 170-190 fokon (gázsütő 3-as fokozat), kb. 20-25 percig sütöm, petrezselyemmel díszítve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése